w

Gravminnet

En gravstein er ment som et monument over et liv og vi forventer at den skal være der for alltid. Kom gjerne inn i vårt begravelsesbyrå og se på utstilling av gravsteiner og de forskjellige steinsortene vi anbefaler. Lån med deg en katalog eller ta oss med på kirkegården og vis oss en gravstein du liker - vi gir deg et helt uforpliktende tilbud!

22.12.201510:34 bodingravferd

Ønsker du en modell i en annen steinsort? Eide Stein AS kan produsere gravminnet i de fleste vanlige steinsortene og lagerfører Sort granitt, Hvit granitt, Grå granitt (finsk), Iddefjordsgranitt, Førdegranitt, Rød granitt, Hallandia, Mørk labrador, lys blå Labrador, Orion blå, Hvit gneis, Rød Bohus og Mørk cyenitt. 

Ønskes andre ornament, bronseartikler eller bilder, (Logoer, barnetegninger, avdødes signatur) ordner vi også dette. 

Steinen kan ha:

  • Naturoverflate - Rå naturlig overflate. Dette gir en matt naturlig farge. Gror gjerne til med mose og lav, og får etterhvert en naturlig patina.
  • Polert - Glatt, glansfull og fargerik overflate. Nærmest vedlikeholdsfri ettersom den ikke blir så lett tilgrodd med mose eller lav.
  • Mattslipt - Glatt og matt (halvblank) overflate.
  • Finhugget / Prikkhamret - Ru, fint hugget, naturlig overflate. Brukes mest på mindre områder, som under ornament og lignende
  • Råhugget / Rått tilsatt - Grovt hugget, naturlig overflate. Brukes på kanter eller mindre områder på framsiden.
  • Sandblåst - Matt og glatt, litt ru, naturlig overflate. Brukes på bakside og kanter.


Steinens struktur og farge kan variere noe, og avvike fra katalogbildene. Dette gjelder særlig gneiser som steinsorten Hallandia. Mens labrador og granitt har et mer jevn struktur og fargemønster. 

Vanskelig å velge? Kom innom oss i Sambogården. Vi har lang erfaring i salg av gravminner. Vi vektlegger kvalitet, service og trygghet. Du skal være fornøyd med ditt valg!

Eide stein AS

Eide Stein AS er en av Norges største bedrifter innen bearbeiding av stein. De har tre produksjonsavdelinger, som hver er spesialiserte for produksjon av bygningsstein, gravminner og benkeplater.

Eide Stein er en steinindustribedrift som satser på moderne maskiner kombinert med årelang håndverkserfaring. 

Egen utforming av gravminne

På nettsiden til Eide Stein( www.eidestein.no) er det mulig å tilpasse gravminnet etter eget ønske.

Dette er et nettbasert verktøy der du selv kan bytte mellom ulike modeller, steinsorter, bedplate, skrifttyper, ornament og bronseartikler. Dette gjør det mulig å se hvordan en kombinasjon av ulike elementer vil se ut. 

Det er også mulig å sende inn skissen for vurdering eller som en bestilling – prøv selv her: eidestein.no